Arcképcsarnok

Az Oliva elődje, az épületben a 80-as években működő Pusztai Étterem is az akkori Veszprém művészvilágának kedvelt helye volt.Kerthelyiségének fehérre meszelt falai között a város ügyvédei, a színház színészei nagy szeretettel töltötték idejüket. Az Oliva nyitása óta ezt a nemes hagyomány a város határain túlmutatóanis folytatódott. Az étteremben megfordult közéleti, művész, borász figurákról számos kép dísziti a középső terem falát. A 2004-től indult VeszprémFest alatt pedig világsztárok, a nemzetközi zenei élet nagyságai is gyakran fordulnak meg az étteremben, és a kerthelyiségben.

Jancsó Miklós
(1921-2014)

Kétszeres Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas filmrendező, a Cannes-i és a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál életműdíjasa. Miki bácsi 2000 és 2010 között a Táncfesztivál zsűrijének elnökeként minden évben eltöltött egy hetet Veszprémben, az Olivában. Mindig ugyanabban a szobában lakott. Ragaszkodott ehhez a szobához, a százéves boltívhez, a kis zárt udvarhoz, a csigalépcső és a borostyánok közeléhez. Májusi napok voltak. Ahogy megjött, letette a dolgait és már ki is ült a kertbe, egy-két pohár jó vörösborral. Órákig ült ott, beszélgetett a pincérekkel, a tulajjal. Anekdótázott és pipázgatott, élvezte a májusi napot. Imádta a humort, a viccet, a jó ételeket. Örülünk és büszkék vagyunk, hogy nálunk otthon érezte magát.
Szakcsi Lakatos Béla
A Kossuth-díjas zongoraművész Szakcsi Lakatos Béla számos alkalommal lépett fel Veszprémben, többek között az Oliva kertjében tartott nyári koncerteken is. A kép 2007.-ben készült koncert közben az Oliva kertben.
Richard Bona
A kameruni származású basszusgitár fenomén, Grammy-jelölt Richard Bona először 2005-ben lépett fel Veszprémben, majd 2008.-ban Gerald Toto és Lokua Kanza-val tért vissza ismételni. A kép 2005-ben, a koncert előtti vacsorán készült, ahol a Magyar pálinkával ismerkedik a kemaruni zseni.
Rost Andrea
A nemzetközi hírű magyar szoprán, Rost Andrea 2005-ben lépett fel Verdi Rigoletto operájában, Gilda címszerepében, Ramon Vargas, és Paolo Gavanelli oldalán. A kép a koncert másnapján készült.
Ramon Vargas
A mexikói tenor Ramon Vargas, generációjának egyik legkeresettebb énekese 2005-ben, Rost Andrea és Paolo Gavanelli oldalán Verdi Rigoletto operájában lépett fel Veszprémben. A kép a koncert másnapján ebédkor készült.
Presser Gábor
Az Oliva - oly sokunkhoz hasonlatosan - LGT rajongó. “Pici bácsi” 2006-ben az Amadindával közös koncertjén lépett fel Veszprémben, a kép a koncert délutánján készült.
Paco De Lucia
A flamenco ikonikus gitárosa kétszer is járt és lépett fel Veszprémben, a kép 2006-ban, az első koncertjét követően, a vacsora után készült. Paco másodszor 2013-ban, a VeszprémFest 10’ jubíleumára tért vissza zenekarával, fél évvel szomorú és tragikus, 2014. februárban Mexikóban a tengerparton bekövetkezett váratlan halála előtt.
Joey DeFrancesco
Az amerikai Grammy-jelölt Hammond orgonista Joey DeFrancesco 2006-ben járt Veszprémben, az Ünnepi Játékok vendégeként, ahol triójával lépett fel. DeFrancesco szinte mindenkivel játszott a jazz nagyjai közül, Miles Davis-től Ray Charles-ig. A kép a koncert utáni vacsorán készült.
Zakhar Bron
Bron mester, a talán legjelentősebb élő klasszikus hegedűtanár, az Auer Hegedűverseny (auerfestival.hu) zsűrijének elnöke, olyan világsztárok tanára mint Vadim Repin, Maxim Vengerov, a hegedűtanszak vezető professzora Londonban, Madridba, Lübeck-ben, Kölnben. 2016-ban járt Veszprémben először, a kép egy ebéd alkalmával készült.
Barbara Hendricks
Az amerikai opera szoprán Barbara Hendricks 2006-ban volt a VeszpremFest vendége, a Magnus Lindgren Quartet-el, jazz műsorával szerepelt a fesztiválon. A kép a koncert utáni vacsorán készült.
Pély Barna és a United zenakar
Az Oliva nyitása óta, 2001 nyara óta minden nyáron fellép a kertben. Mára gyakorlatilag a "rezidens" party zenekar, szinte törzsvendégekkel telik meg a kert a nyáresti koncerteken.
Take6
A tízszeres Grammy-díjas amerikai énekeggyüttest méltán hívják az acapella királyainak is. A többek között Ray Chales, Stevie Wonder, vagy Whitney Houston oldalán is fellépett énekesek 2008. július 26-án léptek fel a VeszprémFest-en, a kép aznap, ebédkor készült a kertben.
Bujtor István és Eperjes Károly
Bujtor István 2007-től egészen 2009-es tragikus és váratlan haláláig volt a Veszprémi Petőfi Színház Igazgatója, Eperjes Károly művészeti vezetésével. Bujtor István szomorúan rövid igazgatása alatt valósággal szárnyra kapott a színház, ahol annak idején 1972/73- ban testvére, Latinovist Zoltán is eltöltött két évet. A kép 2008-ban, egy borvacsorán készült.
Vásáry Tamás
A Kossuth-díjas zongoraművész a veszprémi hangversenyzongora közadakozás "arca", épp Kováts Péterrel, a Mendelssohn Kamarazenakar művészeti vezetőjével 2016. nyarán, ebéd után.
Carmen Souza
A portugál énekesnő Theo Pascallal 2015-ben lépett fel a VeszprémFest-en, a kép a koncert előtt készült.
Figula János és Mihály
Az Olivához és Veszprémhez legközebbi történelmi borvidék, a Csopak-Balatonfüredi borvidék egyik vezető pincészete a Figula pincészet Balatonfüreden. Az Oliva saját márkázott “ház borait” több alkalommal is a Figula pince szállította, a kép egy Figula borvacsora alkalmával készült a két fivérről, Jánosról és Mihályról.
Heincz Gábor Biga
Biga több alkalommal lépett fel az Oliva nyári koncetjein a kerthelyiségben, a kép ott készült 2015-ben.
Matt Bianco
Matt Bianco (jobbról a második) a VeszprémFest-en lépett fel zenekarával 2012-ben, a koncertet az eső bekergette a Veszprém Arénában, a kép a koncert előtt készült.
Palya Bea
Beát nagyon szeretjük, és Ő is szeret bennünket. A kép egy jótékonysági koncert előtt készült, ahol Bea zenekara a veszprémi Zonta Klub adománynyűjtő gáláján lépett fel.
Roby Lakatos
Roby Lakatos 2004-ben lépett először fel Veszprémben, az Ünnepi Játékokon, saját zenekarával és egy alkalmi formációval, az “Öt Lakatos” koncerten. Ezt követően több alkalommal lépett fel a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar vendégeként, a kép az Auer Fesztivál 2015. év augusztusi koncertje előtt készült az Oliva kertben.
Valerij Szokolov, Roby Lakatos, Sasha Rozhdestvensky, Kováts Péter
A kép az első Auer hegedűfesztiválon készült, ahol az Olivában “futott össze” a nemzetközi hegedű élet két virtuóza, a fesztiválon amúgy külön-külön koncertet adó Szokolov, és Roby Lakatos, mellettük Sasha Rozhdestvensky, Szokolov partnere a koncerten, és Kováts Péter, hegedűművész, a fesztivál és a Mendelssohn Kamarazenekar művészeti vezetője

étterem

asztalfoglalás : +36 88 561 900 // oliva@oliva.hu

oliva hotel

8200 veszprém, buhim u. 14-16.

Étterem nyitva tartás :

Hétfő - Szombat: 11:30-21:45
Vasárnap: Zárva

Hotel nyitva tartás :

RECEPCIÓ SZOLGÁLAT: 06:30-22:30

  • Étterem: +36 88 561 900
  • Étterem mobil: +36 20 221 5509
  • Hotel: +36 88 403 875
  • Hotel mobil: +36 20 433 7737
  • e-mail: oliva@oliva.hu
 


0